Hoe ziet het leven van Gulshan eruit?
Gulshan Murmu komt uit een arm gezin. Hij woont samen met zijn ouders en broertje in een klein huis in het Purnea-district in India. Iedereen vindt hem schattig en leuk. Hij eet graag chocola en deelt ook met zijn vrienden. Hij is erg actief op school en wil later docent worden.

De ouders van Gulshan zijn afhankelijk van de landbouw, maar hun oogst is klein, omdat het gebied vaak overstroomt. Daarom kunnen ze maar n keer per jaar oogsten en vertrekken ze uit hun dorp van juni tot oktober. Vanwege de lage productie is het inkomen niet voldoende om het gezin van eten te voorzien. Tijdens medische noodgevallen hebben ze geen mogelijkheid om medische zorg te krijgen, omdat er geen kliniek in de buurt is. Het dorp heeft slechte wegen en tijdens het regenseizoen is het bijna onbegaanbaar en kunnen kinderen moeilijk naar school of de kleuterschool.

Hoe helpt het programma?
Door het programma wordt de vader van Gulshan aangemoedigd zich aan te sluiten bij een boerengroep. Hij wordt ondersteund met zaden, mest en landbouwmaterialen en wordt ook getraind in technische en wetenschappelijk onderbouwde landbouwmethoden. Daardoor krijgen ze meer opbrengst van het land. Zo kunnen de ouders hun kinderen regelmatig te eten geven en schoolmaterialen betalen, waardoor de kinderen een verbeterde gezondheid hebben en ook opgeleid worden. De kinderen worden getraind in verschillende programma?s, waardoor ze leren hoe ze een goede leider kunnen worden. Ook leren ze over kinderrechten, kinderbescherming en veiligheid.