Wie is Fiona?

Fiona is een meisje van 9 jaar en ze heeft twee broertjes en een zusje. Ze woont met haar familie in de Bugesera-regio, dat ligt in Rwanda. Fiona zit in groep vier van de basisschool en vindt alle vakken op school leuk. Ze droomt ervan om later lerares te worden. Ze speelt graag een spel dat Kibariko heet en in haar dorp veel gespeeld wordt. Haar lievelingsgerecht is bananen met notensaus.

Wat doet Fiona's familie?

Fiona's familie is afhankelijk van de verbouwing van gewassen op een klein stuk land. De oogst is niet voldoende om de familie van Fiona te onderhouden tot het volgende oogstseizoen. Ze hebben problemen met voedselonzekerheid, gebrek aan medische zorg en Fiona krijgt niet genoeg schoolmateriaal. Haar ouders zijn blij wanneer ze de kans krijgen voor anderen klussen uit te voeren, wat vaak zwaar werk is en maar 1 euro per dag oplevert.

Hoe helpt de zelfhulpgroep?

Fiona's moeder is lid van de zelfhulpgroep. Daardoor leert ze ondernemingsvaardigheden als sparen, leiderschap, geld uitgeven en ondernemerschap. Zo krijgt ze steeds meer de vaardigheden om zelf een bedrijf te beginnen. Fiona en haar broertjes en zusje gaan naar de kindergroep. Hier leren ze hun talenten te ontwikkelen door spelletjes en andere vormen. Ook leren ze verschillende vaardigheden.