Wat weten we over Eugene?
Eugene woont met zijn ouders, drie broers en een zus. Hij doet het heel goed op school en zit in de tweede klas. Zijn favoriete vak is Engels. Zijn klasgenoten vinden ook dat hij dat heel goed kan, maar vaak mist hij lessen door financiële beperkingen. In zijn vrije tijd speelt Eugene graag voetbal met zijn vrienden. Hij eet graag Posho met bonen, wat een soort maïsgerecht is. Zijn grote droom is later dokter worden.

Eugene's familie is volledig afhankelijk van een klein stuk tuin dat ze naast het huis hebben. Beide ouders werken mee aan de zorg voor het gezin, al hebben ze veel financiële tegenslagen. De moeder van Eugene is lid geworden van een zelfhulpgroep, waar ze nieuwe vaardigheden leert. Ze gaat naar verschillende groepsbijeenkomsten en vindt het leuk om nieuwe dingen te leren. Deze vaardigheden gebruikt ze om een bedrijf te starten dat winst maakt, wanneer ze kan lenen van de groep.
Eugene en zijn broertje gaan ook naar de kindergroepen in het dorp. Zijn oudere broers en zus krijgen de mogelijkheid een bedrijf te starten dat niet alleen henzelf helpt, maar hen ook voorbereidt voor de toekomst.