Het gezin van Eric:
Vader Evariste (61 jaar), moeder Donathile (43 jaar), vier broers (23, 21, 19 en 5 jaar) en drie zussen (16, 12 en 3 jaar).

Hoe ziet het leven van Eric eruit?
Eric is zeven jaar oud en komt uit een groot gezin. Hij gaat naar de school die vlakbij zijn huis staat en zit in groep 1. Zijn leukste schoolvak is rekenen en in zijn vrije tijd voetbalt hij graag. In het dorp waar Eric woont, zijn er weinig mensen die fietsen of motorrijden. Daarom wil hij graag zijn eigen motor hebben als hij groter is. Eric zit er gezond en sportief uit en eet graag posho (een soort maïspap) met bonen.
Het gezin van Eric is afhankelijk van kleinschalige landbouw. Het kleine stuk land dat Evariste en Donathile hebben, is niet voldoende om het gehele gezin van voedsel te voorzien. Dit maakt het niet alleen moeilijk om maaltijden op tafel te zetten, maar zorgt er ook voor dat de kinderen nauwelijks kleding en schoolmaterialen hebben.

Wat doet het programma?
Erics moeder, Donathile, is lid geworden van een zelfhulpgroep. Dat zorgt voor een nieuwe leefstijl voor het gezin van Eric. In de zelfhulpgroep leert Donathile namelijk verschillende vaardigheden en doet ze kennis op over verschillende onderwerpen die met ontwikkeling te maken hebben. Ook krijgt ze praktische aanwijzingen. Eric en zijn broers en zussen kunnen meedoen in kindergroepen. Hierin leren ze meer over hun eigen rol in het dorp en worden ze getraind in bepaalde vaardigheden voor ontwikkeling.