Wie is Emerine?
Emerine is een jong meisje. Ze woont met haar ouders, drie broers en zus. Ze zit in groep 1 van de basisschool en haar favoriete vak is Engels. Ze eet graat Ierse aardappelen met bonen. In haar vrije tijd doet ze graag aan touwtjespringen met haar vriendinnen. Later wil ze juf worden.

De ouders van Emerine hebben een klein stuk land waarop ze gewassen verbouwen. Dit levert niet genoeg op, omdat het stuk grond onproductief is geworden door het te veel te gebruiken. Daarom heeft het gezin moeite om rond te komen van de weinige opbrengst van het land. Ze wonen in een klein huis van klei dat een dak heeft van ijzeren platen. Het gezin heeft moeite met het betalen van de zorgverzekering en schoolmaterialen.

Wat doet het programma van Red een Kind?
Het programma heeft ervoor gezorgd dat de moeder van Emerine zich heeft aangesloten bij een zelfhulpgroep. Daar wordt ze getraind in onder andere ondernemingsvaardigheden. Zo kan ze haar eigen bedrijf beginnen en in de basisbehoeften van haar gezin voorzien. Emerine en haar broers en zus worden aangemoedigd zich aan te sluiten bij een kindergroep. Hierin leren ze over het belang van kinderrechten, worden ze getraind in positieve discipline en, nog belangrijker, hoe ze later een goede leider kunnen zijn.