Hoe ziet het leven van Domini eruit?
Domini is een meisje van tien jaar en ze zit in groep vijf van de basisschool. Ze woont samen met haar ouders, zussen en broertje in een klein huis in het Nabarangpur-district in India. In haar vrije tijd speelt ze graag verstoppertje met haar vriendinnen. Haar favoriete eten is rijst met ei. Ze wil later graag lerares worden.

De ouders van Domini zijn afhankelijk van landbouw. Door het gebrek aan water brengt het land niet genoeg voedsel op voor het gezin. Daarom zoeken ze soms ook naar producten uit het bos om wat inkomen te verdienen. Ook de gezondheidszorg in het dorp is niet goed, omdat er geen schoon drinkwater is en veel kinderen daar ziek van worden. Ook zijn er geen sanitaire voorzieningen en is er geen elektriciteit.

Wat doet het programma?
Door het programma wordt de vader van Domini aangemoedigd zich aan te sluiten bij een boerengroep. Hij krijgt daar zaden, mest en landbouwmaterialen. Ook wordt hij getraind in technische en wetenschappelijk onderbouwde methoden, waardoor het land meer opbrengt. De ouders van Domini kunnen zo een kinderen regelmatig voeden en schoolmaterialen kopen, waardoor de kinderen beter presteren op school. Ook de kinderen krijgen de mogelijkheid mee te doen in verschillende programma’s, waar ze door leuke activiteiten en trainingen leren over hun gedrag en hoe ze verschil kunnen maken in de toekomst.