Denise, een meisje van tien, woont met haar vader, moeder, broers en zus in Kirundo. Als ze vrij is gaat ze graag met haar vrienden en vriendinnen zwemmen in het meer. Als ze later groot is, wil ze advocaat worden.

Wat doen haar ouders?
De ouders van Denise werken hard om te voorzien in de basisbehoeften van hun kinderen, maar hun kleine land bewerken is hiervoor niet voldoende. Daarom werken ze ook als dagloners, maar dit betaalt niet genoeg om voor het gezin te zorgen.

Wat doet het programma?
In het programma zijn er verschillende activiteiten die de vader en moeder van Denise helpen om in de basisbehoeften van de familie te voorzien. Ze kunnen bijvoorbeeld een lening krijgen om een klein bedrijf te beginnen en leren andere inkomens te genereren, zoals voedselverwerking, het verbouwen van paddenstoelen en het houden van kippen, varkens en geiten. Daardoor worden ze minder afhankelijk van de inkomsten van het land. Het programma richt zich ook op jonge kinderen, door verschillende trainingen en activiteiten te bieden binnen scholen en de community. Zo leren de kinderen verschillende vaardigheden en competenties zodat ze klaar zijn voor de toekomst.

Wat kun jij doen?
Als jij Denise sponsort, help je niet alleen haar maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!