Wie is Denis?
Denis woont met zijn moeder Janet, oma Erita en twee oudere zussen en een jongere broer. Zijn vader is overleden. Denis gaat naar groep 1 van de basisschool en hij vindt rekenen leuk. Later wil hij graag dokter worden. Ook speelt hij graag voetbal met zijn vrienden.

Hoe ziet het leven van Denis' gezin eruit?
Denis' familie heeft 5 acre land waar ze bonen, cassave en pinda?s verbouwen. Dit geeft te weinig opbrengst om het gezin te onderhouden. Dit komt doordat ze traditionele landbouwmethoden gebruiken, last hebben van pest en ziekten en daardoor minder opbrengst krijgen. De weinige oogst die overblijft, is bedoeld om van te eten en te verkopen. Door de lage inkomens eet het gezin van Dickson eenzijdig en soms maar twee keer per dag. De schoolprestaties van de kinderen worden beïnvloed door de honger en daardoor stoppen veel kinderen voortijdig met school. Daarnaast moeten veel kinderen lang lopen voor ze op school zijn. Denis moet zelf 3 kilometer naar school lopen.

Hoe helpt het programma?
Denis' moeder, Janet, is lid van de zelfhulpgroep en door het programma kan ze sparen en lenen van en met de groep om een inkomensgenererende activiteit te beginnen. Samen met de andere groepsleden krijgt ze training over moderne landbouwmethoden. Zo kan ze ervoor zorgen dat de oogst voldoende is voor hun eigen consumptie en om te verkopen. Dit zorgt voor een groter inkomen en zo kan het gezin een gevarieerde maaltijd krijgen en het schoolgeld betalen. De community leert ook vaardigheden wat betreft lobbyen, zodat ze contact kunnen leggen met andere stakeholders en scholen dichterbij het dorp kunnen brengen. Ook leren ze onderwijs te promoten voor kinderen met een beperking. In het dorp worden kindergroepen gevormd waar de kinderen leren over kinderrechten en over het belang van spelen.