Wie is Cynthia en hoe ziet haar leven eruit?
Cynthia woont in Kirundo (Burundi) met haar ouders en broer. Ze gaat naar de kleuterschool en wil later graag verpleegkundige worden. In haar vrije tijd plukt ze graag bloemen. Ook vindt ze het leuk om gospelliederen te zingen.

Het gezin van Cynthia is afhankelijk van de landbouw, maar heeft een klein en onvruchtbaar stuk land. Ze hebben geen andere inkomstenbronnen, maar soms werken ze als dagloner op het land van anderen om wat extra geld te verdienen. Cynthia?s school heeft weinig lokalen en materialen. Daarom vinden de klassen soms buiten onder een boom plaats. Ook hebben de kinderen geen mogelijkheden om te spelen en zijn er geen lesmaterialen.

Hoe helpt het programma?
Het programma onderneemt verschillende activiteiten, zodat de familie van Cynthia genoeg geld verdient om in hun behoeften te voorzien. De ouders leren hoe ze een klein bedrijf kunnen starten, waardoor ze minder afhankelijk zijn van het land. Ze leren bijvoorbeeld handelen in vis, voedselverwerking, het verbouwen van champignons en het houden van kippen en geiten. Het programma richt zich op kindontwikkeling, waarbij jonge kinderen door middel van sport en spel vaardigheden en competenties leren. Dat doen ze in kindergroepen. Het programma zorgt ook voor verbinding tussen verschillende stakeholders, zodat klaslokalen gebouwd kunnen worden en andere gebouwen die voor kinderen relevant zijn.