Naam: Christopher
Leeftijd: 10 jaar
Broers en zussen: 1 broertje
Gebied: Zilakoma, Malawi

Christopher is tien jaar en hij zit op de basisschool. Later als hij groot is wil hij chauffeur worden. Christopher woont met zijn ouders in Zilakoma, een gebied in het noorden van Malawi. In zijn vrije tijd gaat hij graag voetballen met zijn vriendjes.

Hoe gaat het met de familie van Christopher?
Mafinga en Maggie, de ouders van Christopher, hebben een klein stukje land. Helaas levert de oogst vaak weinig op doordat het land niet heel vruchtbaar is en door het gebruik van traditionele landbouwtechnieken. Christopher gaat vaak met een lege maag naar school.

Hoe worden de problemen aangepakt?
Maggie, de moeder van Christopher, wordt lid van een zelfhulpgroep. De groep krijgt trainingen op het gebied van ondernemingsvaardigheden en moderne landbouwtechnieken om de opbrengst van het land te verhogen. Daarnaast leren ze hoe ze, door hun krachten te bundelen, meer inkomen kunnen genereren. Binnen de groep leren de moeders ook over gezondheidszorg, persoonlijke hygiëne en krijgen ze seksuele voorlichting. Zo leren de ouders hoe ze er voor kunnen zorgen dat hun kinderen een mooie toekomst tegemoet gaan en hun dromen waar kunnen maken!

Wat kun jij doen?
Als jij Christopher sponsort, help je niet alleen hem, maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!