Wie is Brianna?
Brianna is een meisje van drie jaar dat naar de kleuterschool gaat. Ze woont met haar ouders en zusje Michaëlle in Kirundo, Burundi. Ze vindt het leuk om keukentje te spelen en bloemen te plukken met vriendinnen. Als ze groot is, wil Brianna verpleegster worden.

Brianna's ouders zijn traditionele boeren die bonen, mais en gerst verbouwen voor hun levensonderhoud, maar hun land is klein en onvruchtbaar. Ze hebben geen vee dat voor mest kan zorgen voor het land en daardoor is de opbrengst van het land vaak laag. Soms eten ze daardoor maar één maaltijd per dag. Ook kunnen ze vaak geen andere basisbehoeften betalen, zoals medische zorg. Het dorp van Brianne heeft vaak te maken met periodes van extreme droogte, doordat er veel ontbossing is geweest enkele jaren geleden. Ook heeft het dorp geen toegang tot schoon drinkwater, want er is alleen een meer als waterbron. Veel kinderen in het dorp gaan niet naar de kleuterschool, omdat er weinig faciliteiten zijn.

Hoe helpt het programma?
De ouders van Brianna zijn lid geworden van een zelfhulpgroep, waar ze wekelijks sparen en lenen. Het programma helpt de leden bij het krijgen van een lening, zodat ze dieren kunnen kopen die zich snel voortplanten, bijvoorbeeld geiten en kippen. Zo kunnen ze een klein bedrijf starten, waardoor ze niet meer volledig afhankelijk zijn van de opbrengsten van het land. Ook staat op de planning dat bomen worden geplant, zodat de droogte wordt verminderd. Het programma zorgt ervoor dat dorpsgenoten contact houden met andere stakeholders, zodat er water geboord kan worden in het dorp. Daarnaast traint het programma de leden op het gebied van water en gezondheid, zodat de hygiëne in het dorp wordt verbeterd en ziekten stoppen.