Bosco is tien jaar oud en hij woont met zijn ouders, broertjes en zusje in Arivu, een gebied in het noordwesten van Oeganda. Hij droomt ervan om verpleger te worden en in zijn vrije tijd gaat hij graag met zijn vrienden voetballen.

Hoe gaat het met Bosco's familie?
Fred en Jemely, de ouders van Bosco, zijn boer. Op hun land verbouwen ze bonen, cassave, gierst en pinda's. Door het gebruik van traditionele landbouwtechnieken is de oogst helaas te klein om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Daarnaast spelen er andere zaken mee, zoals de aanhoudende droogte in 2017. Door lage inkomens en voedselonzekerheid gaan er in dit gebied veel kinderen niet naar school of stoppen voortijdig met hun opleiding. Daarnaast moeten veel kinderen erg ver lopen naar school.

Hoe worden de problemen aangepakt?
Jemely is lid geworden van een zelfhulpgroep. Ze leert daar hoe ze op een goede manier kan lenen en sparen. De groep krijgt bijvoorbeeld trainingen op het gebied van moderne landbouwtechnieken, zodat ze hun oogst en inkomen kunnen vergroten. Ze leren ook hoe ze bij de overheid kunnen pleiten voor het bouwen van meer scholen in de buurt. Bosco en andere kinderen kunnen lid worden van een kindergroep waar ze leren wat hun rechten en verantwoordelijkheden zijn en ze worden begeleid in het ontwikkelen van hun talenten zodat ze hun dromen waar kunnen maken.

Wat kun jij doen?
Als jij Bosco sponsort, help je niet alleen hem maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!