Geef elk kind in Congo...

...een veilige plek!

Bij de dreiging van groot gevaar denk je direct aan je kinderen. Waar zijn ze? Zijn ze veilig? Hoeveel angst moet je als ouders op dit moment hebben in D.R. Congo? In de regio Noord-Kivu bestaat elke dag het risico van een ontvoering of aanslag.

Gezinnen leven met de voortdurende dreiging van geweld. Ze moeten continu rekening houden met de mogelijkheid dat ze moeten vluchten naar een veilig gebied. De kinderen hier hebben nú een veilige plek nodig! Een omgeving waar rust en aandacht is. Waar ze kunnen meedoen aan activiteiten die hen veerkracht geven en weerbaar maken. Zodat ze sterk genoeg zijn om weer naar school te gaan.

 

Samen willen we 900 kinderen in Noord-Kivu een veilige basis geven! Het is belangrijk dat het leven van de kinderen zo normaal mogelijk doorgaat in deze noodsituatie.

Wat óók dringend nodig is: ouders trainingen geven in het opzetten van een kleinschalig landbouwbedrijf. Want het is van levensbelang dat ze een inkomen verdienen en eten kunnen kopen voor hun kinderen.

Help ook mee om verschil te maken voor deze gezinnen in angstige en uitputtende omstandigheden. We kunnen samen levens redden en hoop geven!