Red een Kind is een zgn. ANBI-instelling (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat je als donateur giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting kunt aftrekken. Voorheen was hiervoor een notariŽle akte verplicht, maar sinds 1 januari 2014 is dit niet meer nodig. Door je giften vast te leggen in een schenkingsovereenkomst blijft het hele giftbedrag, zonder onder- of bovengrens, aftrekbaar.

Schenkingsovereenkomst

In de schenkingsovereenkomst kom je met Red een Kind overeen welk bedrag je voor minimaal vijf jaar wil schenken. Je kunt je gift zelf overmaken of Red een Kind machtigen om het bedrag, per maand, kwartaal, halfjaar of jaar af te laten schrijven.

Hoe werkt het?

Download het formulier Overeenkomst tot Periodieke Schenking. Vul de gevraagde gegevens online in en print het formulier tweemaal uit. Onderteken beide exemplaren en stuur ze beide op naar Red een Kind. Wij sturen je een ondertekend exemplaar retour. Bewaar deze goed voor je administratie, voor eventuele vragen van de Belastingdienst tijdens je belastingaangifte.

Heb je vragen over de schenkingsovereenkomst of over de bestemming van je gift? Lees dan hier de veelgestelde vragen of neem contact op met ons. Bel hiervoor naar 038 - 460 46 48 of mail naar info@redeenkind.nl.

Nalaten

Zeker weten dat er iets moois gebeurt met uw geld. Tijdens uw leven én daarna. Dat wilt u toch ook?

Lucy uit Malawi

Neem Red een Kind op in uw testament of regel een periodieke schenking. Kies de manier die het beste bij u past en gun kinderen in armoede een kansrijke toekomst. Dit zijn de mogelijkheden:

  1. Red een Kind benoemen tot erfgenaam
  2. Red een Kind een legaat nalaten
  3. Geven d.m.v. een periodieke schenking

LUCY UIT MALAWI: "ALS IK NAAR MIJN KLEINKINDEREN KIJK, DAN BEN IK TROTS EN DANKBAAR. IK WIL DAT ZE KUNNEN SPELEN EN LEREN EN EEN GOEDE TOEKOMST TEGEMOET GAAN."

Meer informatie?

Tijdens een persoonlijk en vrijblijvend gesprek adviseren wij u graag hoe u Red een Kind in uw testament kunt opnemen. U kunt ons bereiken via (038) 460 46 48.