EthiopiŽ is authentiek en veelzijdig. In tegenstelling tot andere Afrikaanse landen is dit land aan de evenaar nooit gekolonialiseerd geweest. De steeds terugkerende droogte vormt een uitdaging voor gezinnen in EthiopiŽ. Boeren zien hun oogst steeds weer mislukken. Red een Kind helpt gezinnen in verschillende gebieden om weer veerkracht te krijgen.

Waar werken we in Ethiopië?

Daramalo en Zigiti

Red een Kind werkt in de heuvelachtige gebieden Daramalo en Zigit, ten zuiden van de hoofdstad Addis Abeba. We willen dat alle kinderen in deze gebieden elke dag voldoende te eten en te drinken hebben. Daarom is het van belang dat ouders meer inkomen hebben. In zelfhulpgroepen leren ouders samen te werken om hun omstandigheden te verbeteren en geld te verdienen. De oogst kan aanzienlijk groter worden als er betere landbouwmethodes worden gebruikt. Daarom worden boeren daarin getraind. Het verschil is meteen merkbaar! Kinderen leren wat hun rechten zijn en onderwijs wordt meer toegankelijk gemaakt. Scholen worden gerenoveerd en docenten krijgen training. Jongeren kunnen een korte beroepscursus volgen, zodat ze geld kunnen verdienen. We werken in deze gebieden samen met lokale partnerorganisatie EKHC SWZ (Ethiopian Kale Heywet Church South West Zone).

Waarom werken we in Ethiopië?

Bijna de helft van de Ethiopiërs leeft onder de armoedegrens en heeft te kampen met voedseltekort. Door een explosieve bevolkingsgroei en steeds terugkerende droogte, is de druk op de landbouwgrond groot. Kinderen hebben daar zwaar onder te lijden. Veel kinderen moeten werken en maken zulke lange dagen, dat ze te weinig slaap krijgen. Lang niet alle kinderen gaan naar school. Ouders hebben geen geld om schoolmaterialen te kopen, de scholen zijn te ver weg of er wordt simpelweg geen belang gesteld in een opleiding. Daarnaast laat de gezondheid van kinderen te wensen over door gebrek aan gezonde voeding en schoon drinkwater.